Závěrečné práce

Pracovníci Ústavu podnikové ekonomiky vedou každoročně desítky závěrečných prací - bakalářských, diplomových i desertačních. Pokud Vás zajímá problematika podnikové ekonomiky, podnikových financí a dalších témat, kterými se náš ústav zabývá, neváhejte nás kontaktovat.

Obecné informace k závěrečným pracem včetně předpisů, formulářů na záměry a zadání a pod. lze najít na stránkách fakulty.

Jak si najít vedoucího práce?

Studenti posledních ročníků každoročně shání vedoucího své práce. Proto, aby vše proběhlo co nejvíce hladce, doporučujeme:

  1. Nepanikařte. Je nás dost. V klidu si prohledejte nástěnky nebo weby ústavů, kde jsou vypsaná témata nebo směřujte na ústav, jehož předměty Vás zaujaly nejvíce. Pokud si vyberete náš, pokračujte ve čtení dále.
    • Tip: Začněte brzo. Místa se plní rychle.
  2. Zvažte si, nezávazně, jaké téma by Vás nejvíce lákalo. Neomezujte se vypsanými tématy. Vyučující vítají iniciativu studentů.
  3. Podívejte se na vypsaná témata a zkuste tipnout, kdo má nejblíže k Vašemu tématu.
  4. Nejjednodušeji zjistíte informace v UIS MENDELU, kde uvidíte, jaká témata jsou aktuálně nabízena příslušnými vyučujícími či jaké práce jsou již vedeny. Můžete zkusit také LinkedIn (facebook pro profesionály) nebo ReserchGate (facebook pro výzkumníky). Nebo dále např. Scholar Google.
  5. Následně zpracujte záměr bakalářské nebo diplomové práce a komunikujte jej s daným učitelem. Zároveň si domluvte konzultaci. 
    • Tip: Když nebude mít vyučující na vypsaném tématu volnou kapacitu, zkuste se zeptat, zda by Vám někoho nedoporučil, či zda nemůžete navrhnout vlastní téma. Mnohdy to zafunguje. Případně nezoufejte a začněte znovu od bodu 3.
    • Jak vypracovat záměr bakalářské nebo diplomové práce.
  6. Vyslechněte si připomínky a upravte záměr, aby byl vyhovující vzhledem k očekávání vyučujícího i studenta. Toto se může opakovat i vícekrát.
  7. Spolu s vedoucím pak vypracujete zadání, které se spolu se záměrem schvaluje - když to projde, jste v suchu.
  8. Gratulujeme, máte vedoucího. Teď už jen napsat tu práci. A obhájit ;)

 

Jak si nenajít vedoucího práce?

 

Pár tipů, co nedělat:

Nepište "Dobrý den, máte volno na vedení bakalářky? S pozdravem, xxx." Možná máme... Ale odpověděli byste sami na takovýto mail?

Nechoďte bez tématu. Učitel Vám rád pomůže, když nebudete vědět, ale s nástinem přijďte vždycky. Pro učitele je lepší, když vede práci, která jej zajímá a Vás baví. S tématem máte vždy větší šanci.

Nechoďte za námi s tématy jiných ústavů, jestli bychom je jako nevedli, že to fakt chcete psát, ale tam už Vás nevezmou. Chceme Vám dát naši odbornou radu, nejen být podepsaní pod nějakou prací a poradit Vám jakou barvu vazby vybrat...

Nechoďte s generickými tématy, pokud je nemáme sami vypsané.

<< <  Listopad 2017  > >>
PoÚtStČtSoNe
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Chcete
studovat
na MENDELU?

Vše, co potřebujete vědět

  • přehled všech studijních programů
  • podmínky přijímacího řízení
  • harmonogram přijímacích zkoušek

Více informací o studiu