Ústav podnikové ekonomiky

Vedoucí

Zaměstnanci

Ing. Bc. Marcela Basovníková, Ph.D.

V r. 2012 získala titul Ph.D. v oboru Ekonomika a management na Provozně-ekonomické fakultě Mendelovy univerzity. Dlouhodobě se věnuje zejména tématům z oblasti hodnocení výkonnosti podniku, podnikové ekonomiky, společenské odpovědnosti, finančního managementu a od roku 2015 také finančnímu řízení ve zdravotnictví. Na Ústavu podnikové ekonomiky působí od r. 2009, aktuálně se podílí na výuce předmětů Podniková ekonomika, Hodnocení výkonnosti a insolvence podniku a Finanční analýza podniku.

Ing. Alena Melicharová, Ph.D.

Magisterské i doktorské studium absolvovala na Mendelově univerzitě v Brně, titul Ph.D. získala v roce 2008 v oboru Řízení a ekonomika podniku. Od roku 2017 působí jako technický pracovník pro výuku na Ústavu podnikové ekonomiky, kde se podílí na cvičeních z předmětu Podnikové finance. Od roku 2003 také působí na Ústavu ekonomie PEF, kde svou výzkumnou činnost orientuje na mikroekonomii alternativních směrů ekonomického myšlení. 

 

doc. Ing. Pavel Syrovátka, Ph.D.

Studium Manažersko-ekonomického oboru na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně dokončil v roce 1995. Na této fakultě rovněž získal v roce 1999 titul Ph.D. v oboru Řízení a ekonomika podniku. V roce 2007 byl jmenován docentem pro obor Odvětvová ekonomika a management. V současné době na PEF přednáší v rámci předmětů Podniková ekonomika 1 a 2, kterých je současně garantem. Na AF zajištuje výuku předmětu Ekonomika pro manažery a na LDF má starosti předmět Ekonomie. Tyto předměty rovněž garantuje. Své výzkumné aktivity soustřeďuje především na chování zemědělsko-potravinářských trhů. V dané oblasti byl také zapojen do několika výzkumných projektů financovaných GAČR a NAZV.

 

Ing. Marcel Ševela, Ph.D. 

Absolvent oboru Mezinarodní obchod na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze a doktorského studia v oboru Řízení a ekonomika podniku na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Vyučoval na Ústavu marketingu a obchodu předmět Mezinárodní obchod, poté 13 let vyučoval na Ústavu ekonomie předměty z oblasti Mikroekonomie a Makroekonomie. Nyní působí na Ústavu podnikové ekonomiky, kde garantuje předmět Finanční management a vyučuje předměty z oblasti podnikových financí. Ve výzkumu se zabývá vlivem otevřenosti ekonomiky na výkonnost národních ekonomik a firem, dopady změn ekonomického prostředí na odvětví a jednotlivé firmy.

 

Ing. Jana Štěpánková, Ph.D.

Absolventka podnikatelské fakulty VUT v Brně, oboru Podnikové finance a obchod. Doktorské studium absolvovala na Ústavu soudního inženýrství VUT v Brně. Působí v soukromém znaleckém ústavu od roku 2007. Zaměřuje se zejména na oceňování obchodních závodů pro fúze, odštěpení či jiné podnikové kombinace. Dále na oceňování nehmotných aktiv, věcí movitých, oceňování majetkové podstaty v insolvenčním řízení a alokaci kupní ceny pro potřeby a v souladu s mezinárodními standardy účetního výkaznictví IAS/IFRS. Současně působí na Ústavu podnikové ekonomiky, kde přednáší a vede cvičení předmětu Oceňování podniku.

Ing. Jan Vavřina, Ph.D.

Působí jako akademický pracovník – odborný asistent na Ústavu podnikové ekonomiky na PEF MENDELU v Brně. Na Provozně ekonomické fakultě se podílí na výuce předmětů Podniková ekonomika I, Podniková ekonomika II v anglické mutaci, Controlling či Ekonomika podnikových procesů. Dále vyučuje na Agronomické fakultě Mendelu v Brně předmět Podniková ekonomika. V rámci vědeckovýzkumné činnosti se profiluje v oblasti ekonomické výkonnosti podnikatelských subjektů a klasifikace jejich finanční pozice se zaměřením na agro-potravinářský sektor. Jako navrhovatel či spoluřešitel v minulosti participoval na celofakultních projektech, projektech smluvního výzkumu pro externí zadavatele či týmových projektech specifického výzkumu v rámci IGA PEF MENDELU.

 

 

<< <  Březen 2024  > >>
PoÚtStČtSoNe
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Chcete
studovat
na MENDELU?

Vše, co potřebujete vědět

  • přehled všech studijních programů
  • podmínky přijímacího řízení
  • harmonogram přijímacích zkoušek

Více informací o studiu